Modules

Modules

Breid uw plasma snijinstallatie uit met een of meerdere van onze modules voor een optimaal snijresultaat.

De HV-sensor is een plaatdetectiemodule bedoeld om de positie/ het oppervlak van het materiaal te zoeken en een correcte starthoogte te bepalen.

De module werkt op basis van Ohms-contact met de plaat en geeft een signaal wanneer de toorts in contact komt met het werkstuk. Dat gebeurt onder een hoge DC-meetspanning om ook vuile en of geroeste oppervlakken te detecteren.

Plug & play op Kjellberg-bronnen, maar ook universeel bruikbaar op andere merken.

De flow-compare is een module die in een vroeg stadium kleine lekken in het koelsysteem detecteert. Ook het doorbranden van een kathode of het doorslaan van de nozzle wordt onmiddellijk ontdekt. De plasmaboog stopt dan zeer snel om schade aan de toorts zelf te voorkomen.

De ER6-module is een module die de toorts beschermt bij het afscheuren van de plasmaboog op een rand. Dat is het geval wanneer de toorts uit het materiaal moet bewegen om het stuk helemaal door te snijden of wanneer de rand van het stuk niet gekend is (zoals veel voorkomt bij persstukken).

Eigenlijk wordt de rand van het materiaal gedetecteerd aan de hand van het gedrag van de plasmaboog. En de boog wordt gestopt binnen een zeer kleine responstijd.

De boogspanning is een spanningssignaal van 0-250Vdc, veel te hoog dus om rechtstreeks te gebruiken op een robot of cnc-sturing.

De spanning wordt gedeeld en volledig galvanisch gescheiden via een isolatieversterker. Zo kan een absoluut veilig 0-10V- of 0-5V-signaal op de sturing of robot gebruikt worden.

De spanningsloep is een module die als een vergrootglas werkt op een deel van een analoog signaal (bijv. de boogspanning van de plasma als een 0_10V-signaal). Voordeel? Een betere resolutie als het signaal wordt omgevormd.

De typische werkspanning bij plasma is tussen de 100 V en 175 V ofwel 4 V tot 7 V in het 0_10V-signaal. Met de loep wordt deze 3 V opnieuw uitvergroot tot een vol 0_10V-signaal.
De module is ook geschikt om signalen tussen 0_5V, 0_10V en -10_10V om te vormen.

De Voltage loupe is bruikbaar bij plasma maar ook bij lassen of eender welk ander analoog signaal.

Meer weten? Vraag advies aan een van onze medewerkers. Wij bedenken een kant-en-klare oplossing die rekening houdt met alle details. Inclusief aangepaste plasmatoortsen en elektronicaformules.

NEEM CONTACT OP