Kjellberg technologieën

Kjellberg groeide in de afgelopen decennia uit tot een keurmerk voor precisie, efficiëntie en comfort. Ontdek de hoogwaardige technologieën: Contour Cut (+ Speed), Silent Cut en PerfectBevel.

Contour Cut is een revolutionaire en gepatenteerde snijtechnologie voor precisie snijwerk in  staal. Tot recent verliep het snijden van gaten met dezelfde diameter als de dikte van de plaat problematisch. De Contour Cut daarentegen haalt zeer overtuigende resultaten bij het snijden van kleine gaten, boutgaten en fijne binnen- en buitencontouren.

Kjellberg technologieën

De Contour Cut Speed (CCS) schakelt ook een versnelling hoger. Deze technologie snijdt contouren tot 50% sneller.

  • Deze technologie berust op een samenspel van toorts, gassen en vorm van de aan- en uitlopen op de contouren. Een juiste timing, snelheid en beweging van de snijtafel of robot zijn daarbij cruciaal.
  • Kenmerkend is het gebruik van zuurstof in het wervelgas (of beschermgas) van de toorts, zodat het wervelgas actief deelneemt aan het snijproces. Ideaal voor het snijden van kleine gaten en contouren met de grootste precisie en met rechte haakse snijkanten.
  • Inclusief volledige berekeningstool voor de machinebouwer

De hoge energiedichtheid en uitstroomsnelheid van het plasmagas bij het plasmasnijden produceert heel wat decibels: tot meer dan 100 dB (A). Vooral de hogere frequenties doen wel eens pijn aan de oren. Kjellberg Finsterwalde ontwierp daarom de nieuwe technologie Silent Cut, de volgende telg van de gepatenteerde Contour Cut-technologie. Een unieke combinatie van revolutionaire plasmaslijtdelen en geavanceerde snijdata.

Kjellberg technologieën

Concreet? Silent Cut slaagt erin om het geluidsniveau tot 15 dB (A) te verlagen bij het plasmasnijden van staal met een dikte van 4 tot 30 mm en een stroomsterkte van 60 tot 160A. Ook de hoge frequenties verminderen behoorlijk. Een geluidsafname van 10 dB wordt door het menselijk oor al ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Een reductie van 15 dB verbetert de gezondheid en veiligheid van werknemers/operatoren dus aanzienlijk. En intussen blijft de snijkwaliteit gewaarborgd.

Perfect Bevel is een uitbreiding op de standaarddatabank met snijparameters. Lasnaadvoorbereiding of onder-hoek-snijden neemt een almaar groter aandeel in het totaalpakket van snijtaken. PerfectBevel biedt een geoptimaliseerde database voor het bevelsnijden van metaalplaten met een dikte van 5 tot 30 mm.

Kjellberg technologieën

De databank biedt ook een antwoord op de almaar hogere eisen aan snijkwaliteit, productiviteit, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid. Tot voor een paar jaar was lasnaadvoorbereiding eerder een moeizaam en arbeidsintensief proces met veel manueel slijpwerk. Met de moderne plasmabronnen en machines gebeurt dat eenvoudiger en sneller.

Afhankelijk van de materiaaldikte en het te behandelen materiaal (bijv. constructiestaal, aluminium of rvs) krijgt de operator specifieke waarden en gegevens in een speciaal daarvoor ontwikkelde database. Resultaat? Meer nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, minder nabewerking op het snijwerk en een betere laskwaliteit in de latere productiefasen.

Plasma Solutions verdeelt ook specifieke plasmatoortsen speciaal voor het bevelsnijden. U herkent de toortsonderdelen aan hun unieke spitse en slanke vormgeving voor hoeken tot 50°.

  • Inclusief databank met snelheden en hoek-compensatiewaardes in functie van courant gebruikte lasnaden en op basis van de standaardtoortsen PerCut 451 (HiFocus) en PerCut 4000 (SmartFocus)
  • De Databank is praktisch en compact met telkens de ideale parameter voor stroom en dikte.
  • Zowel waardes voor V-, X- en K-naden in de Perfect Bevel databank

Een specifieke vraag over de Kjellberg-technologieën? Meer weten over de voordelen van de Silent Cut, Contour Cut of Perfect Bevel?

NEEM CONTACT OP