Kjellberg lassen

Kjellberg Lassen staat voor: een gamma OP-apparatuur (=onder poederdek), de InFocus high power Tig, en additief oplas-systemen via PTA-welding (=Plasma Transfered Arc) en ProFocus laser.

InFocus last verschillende materialen uiterst efficiënt: staal, inox, aluminium, koper, zink, gegalvaniseerde staalplaten en profielen, … Het gaat om een hoogperformant alternatief voor de conventionele TIG-lasprocedure en plasmalassen. De operator past de parameters makkelijk en snel aan in functie van de gewenste lastaak.

Kjellberg lassen

InFocus heeft een sterk gefocusseerde lasboog en uitstekende koeling tot aan de branderpunt van de toorts. Dat garandeert een superieure kwaliteit en optimale processtabiliteit. Er zijn lastoortsen in verschillende modellen en kleinere uitvoeringen. Met dit toestel bewerkt u ook vlot minder toegankelijke werkstukken.

De sterk gefocuseerde lasboog maakt keyhole- of steekgatlassen tot +8mm dikte mogelijk.

Kjellberg lassen

Met de Kjellberg PSI400 plasma las inverter

PTA-lassen of plasma-getransfereerd booglassen (Plasma Transferred Arc) is een thermisch proces dat slijt- en corrosiebestendige lagen aanbrengt. De energetische plasmaboog smelt het oppervlak van het basismateriaal. Tegelijkertijd wordt het poederachtige vulmateriaal in de boog ingebracht en gesmolten. Tijdens het stollen ontstaat een verbinding tussen de stof en het materiaal.

Voordelen? Een lage kleine hittegevoelige zone en hoge depositiesnelheid. De productie van het poederachtige vulmateriaal blijkt ook eenvoudiger dan die van lasdraden en -staven.

Download de brochure

Kjellberg lassen

Met de PSI 400 is het ook mogelijk in non transferred arc-mode te werken.
Hierbij wordt de plasmaboog gebruikt om een extra (harde) laag aan te brengen op de te bewerken metalen plaat. De plasmaboog zorgt ervoor dat het poederachtige oplas- materiaal smelt op het oppervlak van het basismateriaal zonder de basisplaat zelf te smelten. Het additief wordt toegevoegd in het plasmagas.

De PSI400 kenmerkt zich door een grote gebruiksvriendelijkheid. Een aanraakscherm biedt verschillende bedieningsniveaus en mogelijkheden om de lasparameters en het gegevensbeheer in te stellen. Zelfs de kalibratie van de lasflux vindt elektronisch plaats. Specifieke fluxgegevens kunnen worden opgeslagen in de database. De PSI 400 haalt een hoge capaciteit van 400 A en een werkcyclus van 100%.

Kjellberg lassen

OP-lassen of onder poederdek lassen maakt gebruik van een korrelig poeder (Flux) om de boog te beschermen tegen externe invloeden (bijv. oxidatie). Tijdens het lassen smelt een deel van het poeder op de lasnaad. Een ander deel blijft achter op het product.

Kjellberg heeft zeer flexibele oplossingen in huis met de OP-lastractors en OP-laskoppen voor op automaten. Zowel met enkele draad, paralleldraad en meerdere koppen.

Alsook poedertoevoer en recuperatiesystemen.

Kjellberg lassen

Modellen:

3D-productie of additive manufacturing bracht een revolutie teweeg in de huidige ontwerprichtlijnen en productieprocessen. De coaxiale diodelaser ProFocus biedt flexibiliteit en efficiëntie voor depositielassen met poeder of draad. De coaxiale structuur garandeert een verwerking in diverse richtingen, ook voor half afgewerkte producten.

Kjellberg lassen

Ultra HDR-camera’s zorgen voor een betrouwbare procesmonitoring. ProFocus laat gebruikers binnen enkele seconden het type vulmateriaal wijzigen. Verschillende materialen en materiële vormen kunnen soms op één component worden gebruikt.

Meer weten over de lasoplossingen van Kjellberg?
Wij brengen u graag in contact met de specialisten van Kjellberg.

NEEM CONTACT OP